Home » Scammers actief op facebook pagina van Vuurwerkland

Scammers actief op facebook pagina van Vuurwerkland

Facebook is nog steeds een van de meest populaire social media-apps ter wereld. Het platform is erg aantrekkelijk voor oplichters die misbruik willen maken van nietsvermoedende gebruikers. Ook op de facebook pagina van Vuurwerkland (Wolff vuurwerk) proberen oplichters geld te innen via een reactie op de winactie die Vuurwerkland heeft lopen. Afgelopen zondag (16 juni) had Vuurwerkland een winactie online staan met voorspel de uitslag Polen – Nederland voor het EK. Mensen konden dan de uitslag gokken dat Nederland of Polen kon winnen. Scammers actief op facebook pagina van Vuurwerkland
Vuurwerknieuws heeft ook contact gehad met Wolff vuurwerk en die lieten ons weten. Het erg vervelden dat dit gebeurd, wij hebben meerdere oplichters op bezoek gehad via onze Pagina op facebook, die uit naam van Vuurwerkland mensen probeert op te lichten. Ook wij zijn daar niet mee blij en zullen actie ondernemen aldus Wolff vuurwerk.

Originele facebook

Diversen mensen die mee deden met de actie, kregen een berichtje van een erg lijkende facebook pagina van Vuurwerkland, maar dan met de naam Congratulation Winner. Deze Fake pagina stuurde diverse berichten naar mensen die hadden gewonnen, en zelfs naar mensen die een fout antwoord hadden.

Congratulation Winner scheef het volgende: Gefeliciteerdss Jij bent geselecteerd als winnaar van deze winactie. Voordat we uw naam adverteren en publiceren, moeten we eerst een paar dingen bevestigen. Klik op onderstaande link om je prijs te claimen https://vuurwerkland2024.myfreesites.net Klik op Doorgaan en voltooi de registratie. Kom daarna hier terug en reageer met “KLAAR” en stuur ons een screensnotbevestiging als je klaar bent! Maak zo snel mogelijk gebruik van deze mogelijkheid, als we binnen 5-10 uur geen reactie krijgen, annuleren we jou als winnaar. Bedankt!!! Opmerkingen: Gebruik mobiele data om toegang te krijgen tot onze links als u geen toegang kunt krijgen via Wi-Fi-netwerken.

Vreemd berichtje zal je denken en trap hier dus niet in en klik dan ook niet op de site, Wij hebben voor jullie al wat uitgezocht. Als je op de link klikt kom je een website, die de naam van Vuurwerkland gebruikt en zelfs met adres van Wolff vuurwerk er bij. Als je op beide links drukt kom je diverse website uit. Een om je te regristeren en de tweede is direct betalen. Vuurwerkland zelf zal nooit z’n website maken en gaat het hier om een scam site.

De website allfunmedia.com en beitisjustus.world lijkt oplichterij. Hier zijn de redenen. Nieuw domein, het domein is slechts 13 dagen oud. Hoewel dit op zichzelf niet bevestigt dat het om oplichting gaat, is het een gebruikelijke tactiek voor frauduleuze websites om nieuwe domeinen te gebruiken om te voorkomen dat ze worden gemarkeerd. Gebrek aan inhoud, de website geeft momenteel alleen het bericht ‘coming soon’ weer. Legitieme bedrijven hebben meestal beter ontwikkelde websites, vooral als ze diensten of producten aanbieden.

Algemene naam: De naam “allfunmedia” is vrij algemeen en geeft niet veel informatie over de aard van het bedrijf of de website.

Gebrek aan contactinformatie: Er is geen zichtbare contactinformatie op de website, wat ongebruikelijk is voor een legitiem bedrijf.

Geen aanwezigheid op sociale media: een zoekopdracht naar “allfunmedia en beitisjustus.world” op grote sociale mediaplatforms levert geen significante resultaten op, wat ongebruikelijk is voor een legitiem bedrijf.

Geen recensies of feedback: Er zijn geen recensies of feedback beschikbaar voor deze website, wat vaak het geval is bij nieuw opgerichte frauduleuze sites.

SSL-certificaat: Hoewel de website een SSL-certificaat heeft, is het een standaard DV-certificaat (Domain Validated), dat niet veel zekerheid biedt over de legitimiteit.

Let dus goed op facebook, niet alleen Vuurwerkland heeft last van maar meerdere pagina’s op Facebook. Scammers actief op facebook pagina van Vuurwerkland