Home » Almeloër vraagt aan rechter kan ik 25 kilo vuurwerk terugkrijgen

Almeloër vraagt aan rechter kan ik 25 kilo vuurwerk terugkrijgen

Almeloër vraagt aan rechter, Kan ik 25 kilo vuurwerk terugkrijgen vuurwerk nieuws 2024

Hij reed meerdere keren achter elkaar naar Duitsland. Steeds nam hij 25 kilo vuurwerk mee. De politie kreeg er lucht van en belde aan bij de woning in de Grotestraat, hartje centrum. En daar stond het in de gang bij elkaar 88 kilo vuurwerk voor consumenten, maar zoveel dat mag niet. De 500 euro boete wilde hij niet wegslikken. Woensdag vroeg hij de rechter om een mildere straf. De Almeloër vraagt aan rechter, Kan ik 25 kilo vuurwerk terugkrijgen. Dat zou mooi zijn vroeg de man aan de rechter.

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat J. de ritjes naar Duitsland maakte. Voor het knallende uiteinde van 2022 had hij op naam van zijn eenmanszaak wat vuurwerk besteld. Omdat je dan korting krijgt, vroeg de rechter? Nee antwoordde J. Omdat je dan niet in de rij hoeft te staan. Korting heb ik niet gehad. Bij elkaar voor 960 euro aan consumentenvuurwerk haalde hij bij de oosterburen op. Ook voor de familie: ‘Neem ook een doosje voor mij mee’, vroegen ze hem. En dat deed hij dan.

De rechter vroeg hem hoe het zat met de vuurwerkregels. Of die in Nederland en Duitsland hetzelfde zijn. Volgens J. zijn de regels ongeveer hetzelfde. De rechter hielp hem uit de droom. In Duitsland mag je meer vuurwerk hebben, maar in Nederland zijn ze strenger.

Zou een beste knal hebben opgeleverd, in het centrum

Die 88 kilo die in zijn gang stond, was veel te veel. Als dat tegelijk afgaat, dan levert dat een beste knal op, zo midden in de winkelstraat. Dat snapte hij zelf ook wel. De dozen vuurwerk zouden gelijk doorgaan naar degenen die besteld hadden, maar ja, toen de politie kwam stonden ze er nog. De boete van 500 euro viel rauw op het dak.

J. vindt het bedrag veel te hoog. Sinds hij wegens een hernia, longproblemen en adhd is gestopt met zijn stucadoorsbedrijfje houdt het financieel niet over. Hij zit in de bijstand. Daarbij, met 70 mille schuld en een bewindvoerder kan hij geen grote sprongen meer maken. Daarom zou een lagere straf hem goed uitkomen. En 25 kilo vuurwerk terugkrijgen voor de jaarwisseling van 2024, dat leek hem ook wel wat.

Dat gaat allemaal niet gebeuren. Dat vuurwerk sowieso niet, want dat is al lang vernietigd, vertelde de officier van justitie. En die boete, tja, dat is nu eenmaal wat ervoor staat, zo werd hem verteld.

Een taakstraf zit er vanwege zijn lichamelijke ongemakken niet in, dus blijft de boete als straf over. Van de rechter mag hij de 500 euro in tien termijnen van 50 euro terugbetalen. Meer kan ik niet voor u doen, sprak de magistraat. Waarop de Almeloër antwoordde: Ik zal het overleggen met mijn bewindvoerder.

Almeloër vraagt aan rechter, Kan ik 25 kilo vuurwerk terugkrijgen Almeloër vraagt aan rechter, Kan ik 25 kilo vuurwerk terugkrijgen