Home » Vuurwerkverbod in Utrecht, maar uitvoering is nog onduidelijk

Vuurwerkverbod in Utrecht, maar uitvoering is nog onduidelijk

Alles wat leuk is moet maar verboden worden, ook het afsteken van vuurwerk van de laatste 8 uurtjes van het jaar worden je in Utrecht niet bespaard. Maar goed, wat wil je dan ook met z’n linkse hippies stad als Utrecht. Door deze mensen mag je in 2024 geen vuurwerk meer afsteken. Utrecht krijgt definitief een vuurwerkverbod. Vorige week is het besluit tot wijzing van de algemene plaatselijke verordening in werking getreden. Hoe het er in de praktijk uit komt te zien is nog niet duidelijk. Vuurwerkverbod in Utrecht, maar uitvoering is nog onduidelijk

We weten natuurlijk allemaal dat het niet te handhaven is, en dat het gewoon kansloos is dat Utrecht dit jaar zijn vuurwerkverbod er door drukt. Er zijn immers genoeg mensen die in Utrecht wonen die wel kunnen genieten van het vuurwerk. Want zolang je wel vuurwerk mag kopen in Utrecht bij diverse winkels zal er ook gewoon worden afgestoken met oud en nieuw.

Een meerderheid van de gemeenteraad schaarde zich in april achter het voorstel van een burgerberaad over Oud en Nieuw om consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling te verbieden. Om dit wettelijk voor elkaar te krijgen moest de Algemene plaatselijke verordening worden aangepast, dat is nu gebeurd. Het is nu verboden om consumentenvuurwerk tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur van het daaropvolgende jaar tot ontbranding te brengen, met uitzondering van fop- en schertsvuurwerk (cat F1 vuurwerk). De rest van het jaar was het afsteken van vuurwerk al niet toegestaan.

De gemeente kijkt nog hoe ze de gehele jaarwisseling nu gaat vormgeven en moet ook nog vaststellen of en hoe zo’n verbod gehandhaafd gaat worden. Ook is nog onbekend of er een alternatief komt, bijvoorbeeld in de vorm van een lichtshow.

Vuurwerkverbod in Utrecht, maar uitvoering is nog onduidelijk Vuurwerkverbod in Utrecht, maar uitvoering is nog onduidelijk