Home » Nationaal Vuurwerk wegbezuinigen zou dom zijn, zegt organisator

Nationaal Vuurwerk wegbezuinigen zou dom zijn, zegt organisator

Nationaal Vuurwerk rotterdam vuurwerk nieuws 2024

Het zou een “domme beslissing” zijn van de gemeente Rotterdam om geen geld meer te steken in het Nationaal Vuurwerk dat jaarlijks bij de Erasmusbrug wordt gehouden. Dat zegt Jasper Scholte van de organisator, het Rotterdamse bedrijf JMR Event Makers. De gemeente moet bezuinigen en wil niet langer geld steken in het evenement dat elke jaarwisseling tienduizenden bezoekers trekt.

Scholte, die volgende week een gesprek heeft met cultuurwethouder Said Kasmi, denkt dat soep niet zo heet wordt gegeten als ze wordt opgediend. “Ik zal hem vertellen dat het vuurwerk een enorm positieve uitwerking heeft op de economie, ervoor zorgt dat er minder vuurwerkongelukken zijn en dat er minder bushokjes worden gesloopt.” Scholte hoopt dan ook dat Rotterdam een ander potje vindt om het evenement te blijven steunen.

Rotterdam wil niet meer meebetalen aan een aantal roemruchte evenementen zoals, naast het Nationaal Vuurwerk, de Wereldhavendagen en de Nationale Taptoe, zo staat in het concept-voorjaarsakkoord. De stad kampt dit jaar naar verwachting met tegenvallers op de begroting van in totaal ruim 100 miljoen euro.