Home » Vuurwerk onrust in Baarle-Hertog vuurwerkwinkels dicht

Vuurwerk onrust in Baarle-Hertog vuurwerkwinkels dicht

Vuurwerkwinkel dicht in Baarle Hertog Zena pyroshop

De huidige vergunningen voor de drie winkels in Baarle-Hertog liepen eind juni van dit jaar af zodat Zena de Bunker, Zena Tabak-o-thiek en Pyroshop er in principe vanaf 1 juli géén vuurwerk meer mag opgeslagen worden en dus ook niet meer verkocht kan worden. Hoe belachelijke het ook is, de Gemeente Baarle-Hertog verleend geen enkele medewering richting de winkels, die nu in de problemen komen. Want als er niks verkocht kan worden komt er ook geen brood op de plank, en deze winkel eigenaren moeten ook wat kunnen verdienen. Voor de Gemeente Baarle-Hertog zal het hun weinig uit maken, en de Burgermeester van Baarle Nassau tja je raad het al die interesseert het ook maar weinig. Vuurwerk onrust in Baarle-Hertog vuurwerkwink
els dicht
Het is eigenlijk heel simpel, zei burgemeester Marjon de Hoon-Veelenturf (Baarle-Nassau) Als de vergunningen niet verlengd worden, is het probleem opgelost punt. Dit is dan weer typisch z’n reactie van iemand van het CDA, want als het aan het CDA ligt mogen we straks helemaal niks meer.

Wat is er precies aan de hand?
Van drie winkels Zena de Bunker, Zena Tabak-o-thiek en Pyroshop zijn de vergunningen niet verlengt door de Gemeente Baarle-Hertog. Deze winkels hadden een nieuwe vergunning aangevraagd, bij de Gemeente. Maar het lijkt er toch meer op dat de Nederlandse burgermeester Marjon de Hoon-Veelenturf (Baarle-Nassau) hier ook wat mee te maken heeft. Eerder maakte de gemeente al bezwaar tegen de vergunningen om springstof op te slaan bij de vuurwerkbunkers in het dorp.

Later deed ze dat ook tegen de omgevingsvergunning van drie winkels op het Belgische grondgebied van het enclavedorp. Maar dat is heel gek, een Nederlandse burgermeester bepaalt toch niet de regels in België zo werkt dat niet vinden wij. En niet alleen Nassau deed dat. Voor de drie aanvragen werden er tijdens het openbaar onderzoek respectievelijk 153, 49 en 153 bezwaarschriften ingediend door onder meer buurtbewoners.

Allemaal maar vreemd vinden wij zelf ook. Vuurwerk nieuws heeft zowel de Gemeente Hertog en Nassau om een reactie gevraagd, tot onze verbazing wilde hun niet reageren en of meewerken op onze vragen. Toch best jammer vinden wij. Zal ook hier weer de linkse oppositie een vinger in de pap hebben?

Reactie Zena Vuurwerk België
Vuurwerk Nieuws heeft een reactie gevraagd bij Zena Vuurwerk en die lieten ons dit weten:

Momenteel zitten we inderdaad in een juridische strijd met de verschillende overheden. Het verlengen van onze vergunningen werd voor beide winkels geweigerd ondanks de valse beloftes van de gemeente om de winkels te blijven vergunnen tot er een herlokalisatie plaatsvind naar een nieuw industrieterrein. Voor meer dan 10 jaar zijn we voorgelogen geweest en recent is dan ook het doek gevallen van de gemeente, die nu met gestrekt been een einde wil maken van de winkels in Baarle-Hertog. Zelfs van herlokalisatie is geen sprake meer, er is geen ruimte voor vuurwerk in Baarle-Hertog, aldus de gemeente. Het is nu wachten tot er een beslissing valt in verband met de verschillende beroepen die we hebben ingediend. Vertelde de eigenaar van Zena vuurwerk aan ons.

Pyroshop, Loots Vuurwerk en Dolfijn vuurwerk
Bij Pyroshop hebben wij ook om een reactie gevraagd, helaas hebben wij daar tot op heden nog geen reactie op gekregen evenals van Dolfijn vuurwerk. Zodra wij een reactie hebben van de ze winkels zullen wij dit melden op onze website.

Bij Loots vuurwerk kan je wel voorlopig nog te recht voor je vuurwerk in Baarle-Hertog. Wanneer deze vergunning afloopt is ons niet bekend, wij hopen dat dit nog wel even zal duren.

Wanneer Zena en Pyroshop weer opengaan, dat zal nog even op zich wachten hoe dit verder zal aflopen.

dolfijn-vuurwerk-winkel-chaamseweg-baarle Hertog vuurwerk nieuws 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *