Home » AW Fireworks bezoeken vuurwerkfabrieken in China

AW Fireworks bezoeken vuurwerkfabrieken in China

We kennen allemaal AW Fireworks wel de grootste vuurwerk YouTuber van Nederland met z’n 186.000 abonnees op YouTube. Hoe vet zou het zijn als je dan mee mag naar China, om daar de vuurwerkfabrieken te mogen bekijken. Voor Wiljan was dit een droom die uit kwam, om daar dan ook echt heen te gaan. De China afleveringen worden geplaatst op het kanaal Wiljan De China trip is opgedeeld in 4 afleveringen waarin zei jullie de fabrieken laten zien, vuurwerkwinkels, een vuurwerk museum en ook gaan ze natuurlijk zelf afsteken in China! AW Fireworks bezoeken vuurwerkfabrieken in China

Wij van Vuurwerk Nieuws hadden een klein interview met Wiljan over zijn trip in China.

Hoe ben je op het idee gekomen om naar de vuurwerkfabrieken in China te gaan.

Het idee heb ik eigenlijk al heel lang. Ik maak natuurlijk YouTubevideo’s en om naar China te gaan om de productieprocessen vast te leggen is natuurlijk een hele mooie ervaring. Ik ben niet alleen naar de vuurwerkfabrieken gegaan. Zo ben ik bijvoorbeeld ook naar echte Chinese vuurwerkwinkels geweest en heb ik nog veel meer interessante dingen mogen zien!

Welke fabrieken in China heb je bezocht 

Ik heb veel fabrieken bezocht in slechts 3 dagen dat ik in China was; Cakes, romeinse kaarsen, fonteinen, singleshots, sterretjes, knalerwten, vuurpijlen, ijsfonteinen en shells. Een hoop fabrieken dus!

Ben je met een importeur mee geweest of op eigen initiatief 

Ik ben uitgenodigd door Vuurwerk24 & Heron Fireworks om de productieprocessen te filmen. 

Hoe was jouw ervaring in China om de fabrieken te mogen bekijken

Het was een hele bijzondere ervaring om te mogen kijken in de vuurwerkfabrieken. Het is de omgeving en de cultuur die het erg bijzonder maakt. Er is in de afgelopen jaren veel veranderd in de fabrieken. Zo zijn er strengere regels dan voorheen en sommige processen zijn inmiddels geautomatiseerd, zoals bijvoorbeeld de productie van klein knalvuurwerk. Het blijft natuurlijk een erg mooi beeld om al dat vuurwerk bij elkaar te zien en je komt in de fabrieken ook vuurwerk tegen wat bijvoorbeeld naar Amerika wordt verscheept of bedoeld is voor de Chinese markt. 

Heb je zelf ook vuurwerk kunnen afsteken in China

Ja, ik heb vuurwerk kunnen afsteken in China! We hebben wat samples van de fabrieken mogen afsteken en dat was toch echt wel een bijzonder moment; vuurwerk afsteken in China. Op de laatste avond waren er Chinezen vuurwerk aan het afsteken voor ons hotel, dus ben ik naar beneden gelopen om even te kijken. Uiteindelijk heb ik samen met hen nog mooie producten kunnen afsteken die bedoeld zijn voor de Chinese markt. Een mooie bijzondere ervaring! AW Fireworks bezoeken vuurwerkfabrieken in China

Click here to display content from www.youtube.com

error: