Home » 360.000 duizend stuks: Illegale Cobra fabriek Italië onderschept

360.000 duizend stuks: Illegale Cobra fabriek Italië onderschept

ITALIË – Een brand in een loods in Caserta, niet ver van Napels, zette de Italiaanse politie zaterdagmiddag op het spoor van de illegale vuurwerkfabriek. De agenten kwamen er al snel achter dat brand was ontstaan door de aanwezigheid van kruit in de loods. Het was zaterdag 18 mei 13.00 uur toen de Carabinieri een Italiaans militair korps van het gendarmerietype met algemene politietaken. De carabinieri fungeren ook als de Italiaanse militaire politie en zijn daarmee vergelijkbaar met de Nederlandse Koninklijke Marechaussee.

Samen met hun collega’s van de Compagnia di Capua, en de brandweerlieden van Caserta, tussenbeide kwamen op de Casilina vanwege een brand die uitbrak in de gemeente Calvi Risorta, die een vleugel van een industriële loods heeft getroffen en volledig heeft verwoest. Op het moment van de interventie waren er geen mensen ter plaatse. 

Aan het einde van de bluswerkzaamheden, die ongeveer 5 uur duurden, realiseerde de politie zich onmiddellijk dat de brand was ontstaan ​​door de explosie van buskruit dat waarschijnlijk ter plaatse werd gebruikt om illegaal vuurwerk te produceren. Het was daarom noodzakelijk om in te grijpen door een gespecialiseerde eenheid van de explosievenverkenner van het Carabinieri Provinciaal Commando van Caserta, die de aanwezigheid van buskruit constateerde.

Na het inschakelen van de explosievenopruimingsdienst bleek er in de deels uitgebrande loods zo’n duizend kilo aan illegaal vuurwerk opgeslagen te zijn. In het magazijn, waar de politie niemand aantrof, stonden zo’n 2400 bruine kartonnen dozen waarin 150 stuks Cobra 6 per doos verpakt zat. In totaal heeft de Carabinieri 360.000 duizend stuks vuurwerk in beslag genomen, bijna allemaal met de merknaam ‘Cobra 6’. Marktwaarde een slordige vier miljoen euro.

360.000 duizend stuks: Illegale Cobra fabriek Italië onderschept 360.000 duizend stuks: Illegale Cobra fabriek Italië onderschept